Sportlovsdags

Vecka 8 var det sporlov.Sportlovet infaller olika veckor i hela Sverige mellan vecka 7 och 11.I Skåne är det vecka 8 som gäller för sportlov.

Under sportlovsveckan i Kävlinge hade Harrie FF två pass med sportlovsfotboll i Korsbackahallens ena hall.Ett av passen hölls tisdagen den 21 februari och riktade sig till tjejer.På plats under det en timme långa passet var bland annat ett gäng tjejer från Olympiaskolans fritids.

På onsdagen 22 februari fick sportlovslediga barn träffa räliga djur på biblioteket i Sjöbo.På plats fanns Frank Madsen från Malmö Reptilcenter.Med sig hade han två stora lådor fyllda av olika sorters djur.

En klassisk lovaktivitet är öppet hus på brandstationen.På torsdagsförmiddagen 23 februari öppnade räddningstjänsten i Lund upp sina portar för allmänheten.

För tredje året i rad genomfördes den populära lådbilstävlingen på torget i Staffanstorp under sista sportlovsdagen.Totalt genomfördes 22 heat med två bilar i varje.Deltog gjorde förskolor och fritidshem från Staffanstorps kommun.Årets vinnare i förskoleklassen blev Önsvala förskola med tiden 21,03.Fritidshemsklassen vanns av Stanstorps Galaxen med tiden 15,2.

Foto: Staffanstorps Kommun.

Foto: Staffanstorps Kommun.

Foto: Staffanstorps Kommun.

Foto: Staffanstorps Kommun.

I Skurup hölls under onsdagen den 22 februari den populära talangjakten “Ung Talang” för 14:e året med 29 deltagare och 16 bidrag i tre olika kategorier , sång yngre , sång äldre och dans.

Den yngre sångkategorin vanns av Jackie Jelves och Julia Bergström, som framförde Lalehs låt Goliat.Den äldre sångkategorin vanns av Christopher Pålsson som tolkade Ted Gärdestads Sommarlängtan till eget pianoackompanjemang.Danskategorin vanns av Wilda Weber, Amanda Weber och Julia Weber med deras dansnummer till “Gibberish” av Max, som imponerade på både jury och publik.Tjejerna deltog även förra året och vann också då.För Wilda Webers del var det sjätte året hon deltog i talangjakten.

Foto: Skurups Kommun.

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *