Tofta förskola firade Förskolans dag

21maj_2

Den tredje torsdagen i maj är sedan 1984 förskolans dag.Torsdagen den 21 maj uppmärksammades förskolans dag runt om i landet.

nyheter7 gjorde ett besök på Tofta Förskola i de östra delarna av Sjöbo.Där firade man förskolans dag med Toftaloppet och glass samt familjekväll på kvällen.Förskolläraren Annika Olsson berättar om dagen:

-Vi har under åren uppmärksammat Förskolans dag genom gemensamma aktiviteter utomhus alla barn och pedagoger tillsammans. Det har varit ansiktmålning, såpbubblor, skapande mm. Gården har smyckats med ballonger och flaggor hängs ut.Även i år har gården smyckats fint med ballonger, flaggor och välkomstskyltar. Lakan för målning har hängts ut på flera ställen. Nytt för i år är Toftaloppet. Ett lopp där alla barn, små som stora, springer en runda runt förskolan. Alla deltar och springer efter sin egen förmåga. Viktigt att alla känner att de kan delta. Vår lokalvårdare Gunilla har under loppet en vätskekontroll där barnen får stanna till och dricka lite. I mål får alla barn ett guldmedalj runt halsen. Alla är vinnare!!! Även lediga barn är välkomna denna dag att fira Förskolans dag med oss.Efter loppet blir det överraskning för barnen. Vi har fått låna dräkter från GB-glass och två pedagoger förvandlar sig till GB-gubbar och delar ut glass till alla barnen. På kvällen är det familjekväll

21maj_1

-Familjekvällen var mycket lyckad. Den började med att en av våra ansvarspedagoger för de största barnen hälsade alla föräldrar, syskon, mor och farföräldrar välkomna. De största barnen som ska börja skolan till hösten har som tradition på familjekvällen en teaterföreställning eller ett sånguppträde vilket brukar vara mycket uppskattat. Även detta år blev det en succé. Teatern hette Vanten och byggde på det värdegrundsarbete som vi lägger stor vikt vid på förskolan. Alla är viktiga, vi bjuder in varandra och att alla ska vara med. Mycket stolta pedagoger och nära och kära såg till att det blev rungande applåder när teatern var slut. Därefter var det mingel, fika och korvgrillning. Ett lyckat avslut på en lyckad förskolans dag.

21maj_3

-AV: nyheter7.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.