Uppåkradagen hölls på Uppåkraskolan

Under några timmar på fredagseftermiddagen den 13 oktober var det dags för årets upplaga av Uppåkradagen som för första gången hölls på Uppåkraskolan där det under dagen var olika aktiviteter.Dagen avslutades kl 18 i Uppåkra kyrka.

I samband med invigningen av Uppåkraskolan i september 2016 startade ett samarbete mellan skolan och Uppåkra arkeologiska center som innebär att eleverna och lärarna kan ta del av Uppåkras spännande historia.

– Då vi har ett så tätt samarbete kändes det naturligt att i år förlägga Uppåkradagen på Uppåkraskolan, säger Karin Nilsson, verkställande ledamot på Stiftelsen Uppåkra arkeologiska center. Barnen har arbetat med Uppåkras historia på ett spännande sätt och detta kan vi nu visa dels för föräldrar men även för allmänheten.

–Vi vill öppna upp skolan och visa på de spännande arbeten som våra barn gjort och samtidigt finns pedagoger från Stiftelsen Uppåkra arkeologiska center med, berättar Ulrika Narling, skolans rektor. Ska bli extra roligt att barnen är med och skapar en egen Uppåkralåt med en riktig musikproducent, berättar Ulrika vidare.

Uppåkradagen arrangerades av: Stiftelsen Uppåkra arkeologiska center, Uppåkra Café, Uppåkraskolan, Uppåkra församling och Uppåkras vänförening.

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.