Vallåkraträffen 40 år – Folkfest sedan 1982 med människan och bilen i centrum!

1982, året då den allra första träffen arrangerades. Det kom hela 225 ombyggda bilar och 7.500 besökare till fotbollsplanen i Vallåkra. Nu 40 år senare lever träffen i allra högsta grad fortfarande och är för många motorentusiaster sommarens höjdpunkt. Träffen som har växt år efter år är numera en av Skandinaviens största för ombyggda, stylade, originalrenoverade europeiska och japanska bilar.

Den 20-21 Augusti är det dags att fira Vallåkraträffens 40 års jubileum på Enoch Thulins flygplats. Nytt för i år är att Bilsports tävling ”Årets Bygge” kommer ha stor final på träffen. 10 av landets bästa bilbyggen kommer att tas ut som sedan gör upp i tävlingen under söndagen. Missa inte heller alla uppvisningar under söndagen ute på flygrakan. Det kommer bli både häftiga medåkningar för den som har tur, men även spektakulära shower. Vad sägs om försvarsmaktens uppvisning med den 60 ton tunga stridsvagn 122 eller häftiga medåkningar från Go Faster och GR8 Experience. Uppvisningar blir det även under “Showtime” där hela 6 proffesionella driftingförare kommer köra twin drift med Michel Rayes & co. Victor Jönsson kommer och kör med sin Volvo PV med 38,88-liters V12 stridsvagnsmotor. Ett riktigt spektakulärt och häftigt bygge du inte får missa.

Lergökarallyt som i år fyller 30 år har sin målgång under Vallåkraträffens lördag tillsammans med Sundets Pärla – Veteranlastbilsträff. Bilsport Classic Hot Rod Parade & Show är också en höjdpunkt under lördagen med både presentation och utställning av häftiga Hot Rods. Även under söndagen bjuds det på prestige och bilbyggarglädje när alla fina ombyggda bilar i Show’n shine area tar plats och tävlar om högklassiga priser. Till årets träff har det tillkommit en helt ny tävlingsklass ”Vallåkra Custom Retro” där alla som har en ombyggd bil med 80-tals Vallåkrastuk kan delta. Precis som vanligt kommer “Sveriges Häftigaste Volvo” koras i stor final med fina priser. Volvo personbilar Sverige går in med hela 45.000 kr i prispotten till topp tre. Under båda dagarna kommer det finnas god mat och dricka på plats med alltifrån hamburgare, viltkebab, glass från Ben & Jerry & kaffe från Fogarolli. Passa också på att fynda på företagsgatan som är över 1km lång fullproppad med de senaste inom biltillbehör samt i flyghangarerna.

Avsluta sommaren på bästa sätt i dagarna två med familjen eller vännen, kom hit och njut av det som tilltalar dig allra mest under Vallåkraträffens jubileum. Här finns garanterat något för alla att fästa blicken vid.

Vi ses 20-21 Augusti på Enoch Thulins flygplats!

Sveriges sex vassaste bilbyggen i final på Vallåkraträffen

Vallåkraträffen är en av Skandinaviens största träffar för ombyggda bilar. Här samlas alla möjliga stilar inom bilhobbyn med kreativitet och skicklighet som gemensamma nämnare.
I år fyller Vallåkraträffen 40 år, och därför är det ett naturligt tillfälle att avgöra Bilsports tävling Årets Bygge på Enoch Thulins flygplats den 20-21 augusti.

Med hjälp av Bilsports läsare har sex bilar tagits ut till finalen, samtliga tongivande på olika sätt. Att få en pokal med titeln Årets Bygge är värt mycket, dessutom står ett stort prisbord på spel för finalisterna.
Finalen avgörs på söndagen när den rutinerade utställningsjuryn har bedömt bilarna. Innan dess kan ett och annat ”wild card” dyka upp och göra det ännu mer spännande …

– Årets Bygge delades ut för första gången 2007, och sedan dess har många tunga namn inom bilhobbyn fått priset. Efter ett uppehåll de senaste åren är det dags igen, och det märks att Sveriges skickliga bilbyggare har fått en nytändning. De sex finalisterna till Årets Bygge håller en fantastiskt hög nivå, säger Bilsports chefredaktör Emanuel Gylling.

Foto: Pressbild.

Vallåkraträffen, den 20-21 augusti, Enoch Thulins flygplats
Mer information: vallakratraffen.com
Finalisterna i Årets Bygge 2022
Nissan GT-R, Håkan Möllerström, Järfälla
Oldsmobile 98/BMW Limo 4×4, Steven Järudd, Säter
Nissan GT-R “GTZ Kooz Edition”, Lukas Koos, Eksjö
Chevrolet Camaro, Peder Karlsson, Täby
V70, Henrik Mattsson, Vikingstad
Volvo C70 Speedster, Martin Rosendorf Aspnes, Karlskoga

Stort prisbord till finalisterna:

 • Valfria fälgar från ABS Wheels sortiment.
 • Presentkort från Verktygskungen.
 • Senaste laddaren från CTEK, CS Free.
 • Presentkort 4.500 kr på rostfritt
  avgassystem från Ferrita.
 • Plats på Oslo Motor Show med vinnarbilen hösten 2022.
 • Motorolja från Gulf.
 • Presentkort på fyra däck från Däckteam.
 • Presentkort från SC Styling.
 • Presentkort från AD Sverige.
 • Minnesplatta till alla.

-Pressmeddelande från: Vallåkraträffen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *