Arla livesänder tre kosläpp

Under 15 år har Arlabönder bjudit in till kosläpp.Vanligtvis arrangeras mellan 50 och 70 kosläpp på Arlas gårdar varje år, och till dessa kommer tusentals besökare. Så blev det inte i år.På grund av coronapandemin ställdes de publika kosläppen in och ersätts med digitala kosläpp.

– Denna speciella vår har verkligen vänt upp och ner på mycket. Men vi är entusiastiska över att dela denna nya form av kosläpp med allmänheten. Bland annat kommer vi fästa GoPro-kameror, eller som vi kallar det “KoPro”, på några av kossorna så att publiken får uppleva det ur deras perspektiv, säger Henrietta Anefalk, projektledare för det digitala kosläppet på Arla i ett pressmeddelande.

Livesändningarna kommer att ske från tre Arlagårdar. Den första hölls under lördagen den 25 april på en gård i Halland.

Lördagen den 2 maj blir det livesändning från en gård i mellersta Sverige och den sista sändningen sker lördagen den 9 maj från en av de mer nordliga Arlagårdarna.

– Mjölk, bulle och kosläpp hör ihop med våren. För att inte helt släppa på traditionerna kommer vi att bjuda på 25 000 bullar från lokala bagerier. Vi syns och möts i nya former på kosläppen i år, säger Fredrik Larm, eventansvarig på Arla i ett pressmeddelande.

Tider: 2 maj kl. 10:00 – 11:30 , 9 maj kl. 10:00 – 11:30

Hemsida: www.arla.se/livekoslapp 

Nedan kan man se den första livesändningen:

-Av:Nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *