Barnradions bokpris till ”Comedy queen”

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Författaren Jenny Jägerfelds ”Comedy queen” är årets mottagare av Sveriges Radios barnbokspris och belönas med 30 000 kr.Boken röstades fram av en jury bestående av fem elever i åldrarna 9–12 år från Rosengårdsskolan i Malmö.

“Comedy queen” handlar om en tolvårig flicka vars mamma precis har begått självmord.

– Jag är så himla himla glad! För mig betyder det otroligt mycket att det är just de här barnen som har valt ut min bok. Jag är oerhört hedrad över det, särskilt när det var så många andra bra böcker med, säger vinnaren Jenny Jägerfeld i ett pressmeddelande.

– Jag skrev ner mitt hjärta i den här boken, berättar Jenny Jägerfeld.All min egen sorg och smärta och alla mina tramsigaste skämt och roligaste idéer. Kanske känns det när man läser den? Både sorgen och skratten? Jag hoppas det!

Jenny Jägerfeld är med samma bok även nominerad till Augustpriset i kategorin bästa barn- och ungdomsbok.

Motiveringen till Barnradions bokpris 2018 lyder:

“Med Comedy queen tar Jenny Jägerfeld med läsaren in i en berättelse om sorg, saknad och vänskap. Jenny Jägerfeld får läsaren att förstå det viktiga i att prata med varandra när livet är som svårast. Med ”funny bones” och en huvudkaraktär som berör, fångar Jenny Jägerfeld läsaren från första sidan.”

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris för årets bästa svenska barnbok för 9-12-åringar.

De nominerade böckerna 2018 var, förutom vinnaren Comedy queen av Jenny Jägerfeld, även Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi, Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting, Ella och youtube-paniken av Linda Skugge och Risulven av Nina Ivarsson.

Barnradions bokpris-jury
Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden
Barnradion
Sveriges Radio
Foto: Julia Lindemalm

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *