Big Mac världens mest kända burgare fyller 50 år

Nu är det 50 år sedan Big Mac för första gången introducerades på McDonald’s meny. Idag är Big Mac världens mest sålda och kända hamburgare som blivit till en klassisk ikon för McDonald’s. Nu vill man tillgängliggöra burgaren för fler och firar därför genom att presentera Big Mac:en i tre olika storlekar – en för varje tillfälle. 

1968 tog franchisetagaren Jim Delegatti från Pittsburgh fram den revolutionära hamburgaren Big Mac för att bredda sin meny. En burgare med 100 % nötkött, isbergssallad, cheddarost, hackad gul lök, saltgurka samt en unik och numera legendarisk Big Mac-sås. Ett år senare lanserades burgaren runt om på alla McDonald’s-restauranger i USA och fyra år senare kom den till Sverige.

Idag är Big Mac världens mest sålda hamburgare och McDonald’s främsta ikon. Den är inte längre bara en hamburgare, utan har till och med använts som ett vedertaget index för att mäta olika länders prisnivå; Big Mac Index.

– Big Mac är och har länge varit en älskad favorit, både för oss och för våra gäster, och passar till frukost, lunch och middag. Genom att presentera Big Mac i tre olika storlekar är ambitionen att kunna erbjuda burgaren för fler, både för den som är stor i maten och den som är liten i maten, säger Staffan Ekstam, chef för McDonald´s Food Team.

Mellan 30 januari och 12 mars kommer Big Mac finnas i tre olika storlekar på alla McDonald’´s restauranger – Big Mac Jr, Big Mac och Grand Big Mac.

För att fira hamburgarnas hamburgare kommer gästerna erbjudas Grand Big Mac till samma pris som för Big Mac.

-Pressmeddelande från: Mc Donalds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *