En flygande start för premiären av Efter fem

-Pressmeddelande från: Tv4 , Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Det blev en rivstart för premiären av Efter fem med Tilde de Paula Eby som programledare. Nära 400.000 tittare i snitt såg programmet vilket är ett fint betyg för ett helt nytt program vid den tidpunkten.

– Premiärsiffrorna för Efter fem är imponerande höga. Att sätta ett nytt program vid den tiden på dygnet är givetvis inte något som sker över en natt, utan något som vi kommer jobba för under hela detta år. Men den här starten lovar onekligen gott. Jag är övertygad om att Efter fem kommer att spela en central roll för TV4 både linjärt och i TV4 Play under många år framåt, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4.

Mot slutet av programmet strömmade ännu fler tittare till och Efter fem nådde en toppnotering på 630.000 tittare med 28 procent i TV4s huvudmålgrupp 15-64 år. Genomsnittssiffran på titten under programmet var 390.000 och andelen låg på 23,8 procent.

– Väldigt många har jobbat väldigt hårt under förhållandevis kort tid. Det råder en smittande nybyggaranda längst ner i vårt hus just nu. Igår kväll firade vi en flygande start, idag är det fullt fokus på nästa program. Genom Efter fem bygger TV4 ihop nyhetsdygnet ytterligare, och lyckas vi sätta det här långsiktigt stärker det alla våra nyhetsprogram, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle.

Efter fem är ett nytt aktualitetsprogram som sänds varje vardag mellan 17.00 och 19.00. Intervjuer och samtal varvas med liverapporter från utsända medarbetare, debatter i studion och förklarande inslag. Fokus ligger på det som har hänt under dagen med aktuella händelser. Vid programledare Tilde de Paula Ebys sida finns studioreporten Axel Pileby. Matilda Schroeder är programmets resande reporter som kommer att rapportera från hela Sverige och Nyhetssändningarna presenteras av Henrik Alsterdal.

Efter fem sänds varje måndag till fredag mellan 17.00 och 19.00 i TV4 och TV4 Play.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *