“High Tower” heter årets julkalender i Sveriges Radio

bild_1327

Även i Sveriges Radio sänds julkalender i P4.2014 års julkalender i Sveriges Radio heter High Tower och är en spännande historia med mycket musik.

Berättelsen utspelas i det lilla samhället Mårsta. Huvudpersonerna John, Samira och Anja är 10 år och bor i höghuset High Tower – ett skrytbygge som den rike Bengt Golnander byggde för att sätta Mårsta på kartan. Nu är High Tower fallfärdigt och barnens föräldrar har bestämt att de måste flytta efter jul.

– Barnen tar upp jakten på den försvunna Golnander för att ställa honom till svars och få honom att laga High Tower så att de kan bo kvar. De måste hitta honom före jul, säger en av julkalenderns författare Aziza Dhaouadi i ett pressmeddelande.

I rollerna som John, Samira och Anja hörs:

John – Scott Isitt, 11 år från Enskede vars bror också medverkar i Julkalendern, fast för SVT. Fick rollen efter provspelning.

Samira – Cleo Andersson, 11 år från Skarpnäck var med i “Sveriges yngsta mästerkock” och fick därefter frågan om att prova för rollen som Samira i High Tower.

Anja –  Lova Atterhall, 12 år från Bromma spelar teater på fritiden och såg en lapp på skolan att man kunde söka till årets julkalender.

Ebbot Lundberg som också är berättarröst i kalendern framför en del av musiken.

– Jag är som ”The Dude” i Big Lebowski. Jag är berättarrösten, den som iakttar allt och kommenterar handlingen, säger Ebbot Lundberg och sammanfattar årets julkalender med orden spänning, mystik och jul.

I julkalenderns övriga roller finns bland annat Kodjo Akolor, Siw Malmkvist, Johan Rheborg, Shirley Clamp och William Spetz.

Sändningsdatum: High Tower sänds i P4:

Vardagar kl. 06.50 och kl. 17.45

Helger kl. 09.50 och kl. 13.03

bild_1329

-Av: nyheter7.se

Foto: Alexander Donka.
Ebbot Lundberg – Foto: Jakob Munck

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *