Kalmar är Årets Sommarstad 2016!

juni_3

Varje år har Reseguiden.se en omröstning där de utser Årets Sommarstad i Sverige. För andra året i rad hamnar Kalmar i topp!

− Grattis säger vi till Kalmar som för andra året i rad tog hem segern i Årets Sommarstad. De tog ett grepp redan första dagen och släppte det aldrig. På andra och tredje plats hittar vi samma städer som i fjol, Halmstad och Västervik. Kalmar är en mycket värdig vinnare, en härlig sommarstad som lyckats att engagera alla som älskar staden. Den största överraskningen är att ingen av våra tre storstäder Stockholm, Göteborg eller Malmö hamnar på topp 10. Det är småstäderna som gäller i år med andra ord, säger Lina Eklund, Reseguiden.

Årets Sommarstad presenterades för en stund sedan på TV4:s Nyhetsmorgon och Åke Andersson, vd för Destination Kalmar, fanns på plats för att ta emot utmärkelsen.
− Vi är väldigt stolta över att Kalmar har röstats fram i år också, det betyder mycket. Vi är många som har jobbat hårt under tio års tid och gjort målmedvetna gemensamma satsningar. Stolthet börjar inifrån och det känns verkligen att Kalmarborna är stolta över sin stad, säger han.

− Att bli Årets Sommarstad för andra året i rad är riktigt roligt. Den förvandling som Kalmar genomgått de senaste åren sticker verkligen ut. Destination Kalmar tillsammans med våra partners, Kalmar kommun och näringslivet ligger bakom detta. Nyckeln har varit att kraftsamla gemensamt och inte var och en för sig. Den här dagen får alla inblandade lön för mödan, säger Johan Persson (s) ordförande i Kommunstyrelsen och Destination Kalmar AB.

Årets Sommarstad 2016, topp 10
(fjolårets placering inom parentes):

1 (1) Kalmar
2 (2) Halmstad
3 (3) Västervik
4 (7) Karlskrona
5 (6) Varberg
6 (4) Härnösand
7 (11) Hjo
8 (13) Falkenberg
9 (14) Mariestad
10 (17) Helsingborg

Läs mer om Reseguidens omröstning på:
http://www.reseguiden.se/blogg/arets-sommarstad-2016-kalmar-580

-Pressmeddelande från: Destination Kalmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *