Kalmar är Årets sommarstad 2017

Varje år har Reseguiden.se en omröstning där de utser Årets Sommarstad i Sverige. För tredje året i rad hamnar Kalmar i topp!

– Stort grattis till Kalmar som återigen tar hem titeln, säger Lina Barryd, PR & Kommunikationsansvarig på Reseguiden. De är väl värda vinsten, de är väldigt duktiga på att engagera lokalbefolkningen och dessutom är Kalmar supervackert på sommaren. En stad som alla borde besöka!

− Vi är väldigt stolta och glada över att ta hem titeln i år igen och vill passa på att tacka alla som på olika sätt engagerar sig i Kalmars utveckling. I Kalmar finns ett väldigt bra samarbete mellan kommun och näringsliv och eftersom vi är många som drar åt samma håll kan vi åstadkomma mer. Det finns också ett fantastiskt engagemang bland invånarna. Kalmarborna tycker verkligen om sin stad och är bra ambassadörer, säger Åke Andersson, vd, Destination Kalmar.

– En gång är ingen gång, två gånger är riktigt kul. Tredje gången gillt visar att Kalmar verkligen är Årets sommarstad i Sverige. Det är en effekt av ett mångårigt, långsiktigt arbete där alla hjälps åt, säger Johan Persson (s), styrelseordförande i Destination Kalmar AB och kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun.

Årets sommarstad 2017 – Topp 10:
(fjolårets placering inom parentes och procentandel av rösterna)

1 (1) Kalmar (28%)
2 (3) Västervik (15,1%)
3 (6) Härnösand (11,2%)
4 (2) Halmstad (7,5%)
5 (4) Karlskrona (3,89%)
6 (8) Falkenberg (3,88%)
7 (-) Visby (3,65%)
8 (-) Varberg (3,21%)
9 (7) Hjo (2,39%)
10 (9) Mariestad (2,22 %)

-Pressmeddelande från: Destination Kalmar , Foto: Albin Rylander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *