Kronprinsessan Victoria firades i två dagar

Lördagen den 15 juli kom flera tusen personer till Solliden på Öland för att fira kronprinsessan Victoria som dagen innan på fredagen fyllde 40 år.Hovets informationschef Margareta Thorgren uppskattade att över 3 000 personer hade tagit sig till Solliden.

I flera timmar gick kronprinsessan Victoria runt och hälsade och pratade med med besökare.Många besökare hade med sig presenter.

Fredagen började i Stockholm med en tacksägelsegudstjänst med Te Deum i Slottskyrkan , uppvaktning på Logården och kortege i häst och vagn genom Stockholm.

Efter festligheterna i Stockholm åkte man till Öland och Victoriadagen på Borgholms idrottsplats där flera artister uppträdde under kvällen.

Under kvällen fick mountainbikecyklisten Jenny Rissved motta Victoriastipendet av kronprinsessan för sitt OS-guld i Rio de Janeiro.

På lördagseftermiddagen och kvällen efter kronprinsessans uppvaktning på Solliden var det det dags för Ölands största löparfest – Victorialoppet för 37:e gången som arrangeras av IFK Borgholm.

Först ut kl 15 var miniklassen med 500 barn under tio år där flera föräldrar eller andra anhöriga sprang med sina barn. Därefter fortsatte det med Lilla Victorialoppet för pojkar/flickor i klasserna 10 år , 12 år , 14 år , 16 år och 18 år , Victoriajoggen innan det var dags för huvudklassens 9 km med cirka 1 200 löpare.

Herrklassen vanns av blivande VM-löparen David Nilsson på tiden 26.48.Damklassen vanns av Anna Holm, Sparta på tiden 30.54.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *