Landets bästa avelsdjur på Mila

Lantbruksmässan Mila arrangeras på Malmömässan 14–16 februari 2019. Närmare 150 avels- och visningsdjur stallas upp på Mila under de tre mässdagarna.

– Vi har riksutställning på köttdjur, berättar projektledaren Ann-Christin Lindström. Vi har också äran att återigen välkomna mjölkdjuren, vilket är jättekul. Det nya stallområdet är utökat och rymmer nu närmare 90 kött- och mjölkdjur. Årets mässa slår rekord med totalt nästan 40 får.

Baggar och tackor i raserna texel, blå texel, border leicester, suffolk och dorper kommer att bedömmas i två klasser, yngre och äldre. Det är de internationella domarna Ash Phillips, Sydafrika, och Johan Knaap från Bholland som bedömmer djuren och som slutligen utser Best in Show. Boerget kommer också bedömmas och man kan även se rasen finull på mässan.

I visningsringen bedöms under torsdagen kvigor av mjölkraserna holstein, SRB och för första gången också SJB och Fjällras. Köttdjurens riksbedömning innefattar raserna angus, blonde d´aquitaine, charolais, dexter, hereford, limousin och simmental. Dessutom kan man se djur av rasen wagyu. BIR utses under fredagen då det också arrangeras den populära och uppskattade elitauktionen. Lördag är det showmanship för både mjölk- och köttras ungdom och SM i showmanship. Lördagen bjuder även på Best in Show där mässans bästa djur utses bland köttdjuren.

Den populära Drängakampen arrangeras torsdagen den 14 februari. 

– Vi har sex lag som tävlar i år, säger projektledaren Ann-Christin Pettersson. De representerar fyra naturbruksgymnasier och varje lag består av två killar och två tjejer. Vi är mycket glada över att återigen ha vår erfarne tävlingsledare Sebastian D Liljeblad med oss på plats.

Lantbruksmässan Mila arrangeras på Malmömässan, 14–16 februari. På plats finns närmare 120 utställande företag med produkter och tjänster för inomgård och djurhållning.

Öppettider:

torsdag 14 februari 09.00-18.00

fredag 15 februari 09.00-18.00

lördag 16 februari 09.00-16.00

-Pressmeddelande från: http://numeramassor.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *