Majblomman erbjuder digitala köp i hela landet

De digitala majblommeköpen görs genom att köparen skickar ett SMS med en kod som majblommesäljaren bär på en gul knapp på jackan. Upplägget är enkelt, säkert och underlättar för barn som säljer majblommor, liksom för alla vuxna som sällan besöker bankomaten.

-Vi har testat systemet med SMS-betalning i tre år, för att säkerställa att det fungerar. Nu känns det riktigt bra att kunna erbjuda alla majblommeköpare digitala betalningsmöjligheter, säger Majblommans generalsekreterare Lena Holm i ett pressmeddelande.

Barnen är Majblommans hjältar, och SMS-tekniken ger dem ett nytt, efterfrågat verktyg. Många människor i vårt kontantglesa land har önskat digitala möjligheter att betala majblommor. Därtill kommer säkerhetsfaktorn. Majblomman sedan länge uttalade rutiner för barnens trygghet under insamlingen. Reglerna har fungerat väl under många år, och kompletteras nu med SMS-betalning.

Den 6 april kl 12:30 startar Majblommans insamling 2017, med en direktsänd premiärshow som sänds via majblomman.se. När den är slut kommer tio tusentals barn att komma ut på gator och torg och sälja majblommor!

-Pressmeddelande från: Majblomman Riksförbund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *