Radioapans ljudkalender prisad på internationell gala

I julas kunde Sveriges Radios yngsta lyssnare vara med och gissa ljud i Radioapans ljudkalender – något som snabbt blev väldigt populärt. I natt svensk tid tilldelades produktionen ett brons på New York Festivals Radio Awards i kategorin ”Bästa barn- och ungdomsprogram”.

Radioapans ljudkalender var Barnradions julkalender för den lite yngre målgruppen, en poddserie för alla de barn som är lite för små för att hänga med i Sveriges Radios ”stora” julkalender. I varje avsnitt öppnade Radioapan och vännerna i Sagoskogen en ny ljudburk – och alla som lyssnade fick vara med och gissa vad det var som lät. Och som det gissades: över 5 000 önskningar kom in totalt, på allt från pingisbollar till snarkningar.

– Vi är superstolta över Radioapans ljudkalender! Och att en produktion för de små barnen vinner pris. Det var fantastiskt med alla barn som var med och gissade, både hemma och på förskolor. Världen är full av spännande ljud, och det är härligt att Radioapan och vännerna kan få fler att upptäcka det, säger Kristina Pérez, producent på Barnradion som ligger bakom ljudkalendern.

Lyssna här: sverigesradio.se/radioapans-ljudkalender 
Producent, idé och manus: Kristina Pérez
Illustratör: Patrik Lindvall
Formgivare: Ingrid Flygare
Regi: Lina Svanberg
Medförfattare: Jesper Lundqvist

Ingrid Flygare och Kristina Pérez, Barnradion. Foto: Sveriges Radio.

-Pressmeddelande från: Sveriges Radio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *