Superpodden – Sveriges första podcast av 12-åringar

22 januari är det premiär för Superpodden en humoristisk dramaserie om de två bästisarna Chloe och Delia som startar en egen podcast. De tre rollerna spelas av 12-åriga Daria Stawarz, Alicia Reifer och Hicham Benkhalfa, som också är medskapare till serien som gästas av bland andra youtubern Therese Lindgren. Tillsammans med regissören Laura Wihlborg har barnen skapat en sprakande, galet rolig och nutida serie från Drama för unga. Superpodden sänds under fem söndagar på Barnradion i P4 och kan även höras i Sveriges Radio Play.

Superpodden handlar om de två bästisarna Chloe och Delia (som spelas av Alicia Reifer och Daria Stawarz) som drömmer om att bli populära i skolan och att en dag få intervjua sina stora idoler, artisten Ariana Grande och youtubern Therese Lindgren. I början är det inte så många kändisar som vill vara med i podden, det är faktiskt egentligen ingen som vill vara med. Inte ens någon på skolan. Den enda som vill intervjuas är mobiltelefonens röstassistent Siri och klasskompisen Rashid (som spelas av Hicham Benkhalfa) som skapar ännu mer kaos än det redan var från början. Men allt förändras när podden får besök av sin idol, youtubern Therese Lindgren, något som var ett stort ögonblick även för Alicia Reifer:

– Det var roligt att träffa Therese, hon var jättesnäll och trevlig. Jag var lite exalterad innan och räknade ner minuterna och sa “nu är det en minut kvar” innan hon kom. Det var exakt så roligt som vi trodde det skulle bli och så coolt att träffa någon man sett på youtube så många gånger, i verkligheten, säger Alicia Reifer som spelar Chloe.

I Superpodden pratar Chloe och Delia om allt som rör sig i en 12-årings huvud: youtube, arga lärare, jobbiga klasskompisar, vänskap, rädslor och asiatiskt godis. Det är fnitter, pinsamheter, allvar och en hel del kaos.

– Delia är galen! Till exempel börjar hon dansa på ett bord i matsalen en gång. Hon tror alltid att allt kommer gå bra. Men sen förstår hon att det inte gör det, säger Daria Stawarz som spelar Delia.

I fem avsnitt får man höra hur det går Superpodden och för Chloe och Delias vänskap när de blir kändisar och är väldigt nära att förlora varandra för alltid.

– Vi inspirerades av vad barn väljer att prata och skämta om när inte vuxna är med och bestämmer. Serien är också inspirerad av flera unga youtubers stil och tilltal. Både karaktärerna och skådespelarna älskar till exempel youtubern Therese Lindgren därför är det jättekul att hon är med i Superpodden och spelar sig själv. säger regissören Laura Wihlborg.

De tre rollerna i Superpodden spelas av 12-åriga Daria Stawarz, Alicia Reifer och Hicham Benkhalfa samt youtubern Therese Lindgren som gör ett gästspel i programmet. Tillsammans med regissören Laura Wihlborg har barnen skapat en sprakande, galet rolig och nutida serie från Drama för unga.

Sändningsdatum
Superpodden sänds i Barnradion P4 under fem söndagar, med start 22 januari kl. 10.45-11.00. Alla avsnitt kommer även att publiceras i Sveriges Radio Play och på sverigesradio.se/barnradion

Medverkande
I rollerna: Daria Stawarz, Alicia Reifer och Hicham Benkhalfa, Therese
Lindgren (som sig själv), samt elever och lärare från Grimstaskolan i Vällingby.

Manus, regi: Laura Wihlborg, tillsammans med barn från femte klass från Grimstaskolan i Vällingby.

Ljuddesign: Johanna Printz

Dramaturg: Martin Johnson

Produktion: Produktionsbolaget Ljudbang

-Pressmeddelande från: Sveriges Radio , Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *