Sveriges piggaste 80-åriga pojke fyller år

xx160119-tand2

Sedan 1936 har Solstickepojken prytt våra tändsticksaskar. För varje såld produkt av Swedish Matchs varumärke Solstickan går en del av försäljningspriset till Stiftelsen Solstickan. Stiftelsens syfte är att verka till förmån för barn och gamla genom att dela ut projektbidrag, bidrag till forskning samt ett årligt Solstickepris. Sammanlagt har över 100 miljoner kronor delats ut i olika välgörenhetsinsatser sedan starten.

Som avbildad på över 10 miljarder tändsticksaskar kan man med gott samvete säga att Solstickepojken är Sveriges mest kända pojke. Genom åren har över 600 miljarder sålda tändstickor i Sverige bidragit till att över 100 miljoner kronor delats ut till behövande. All denna tändstickstillverkning sker i Sverige på Swedish Matchs fabrik i Tidaholm.

– Det är en pigg 80-åring vi firar, under förra året kunde inbringade medel från försäljningen av Solstickeprodukter bidra till föreningslivet med medel till 23*) viktiga projekt, läger eller kollon. Jag tror att Solstickan är en symbol som i stort sett alla svenskar känner till, men långtifrån alla känner till historien och syftet bakom varumärket. När du köper din tändsticksask är du med och skänker pengar till angelägna projekt till förmån för barn och gamla och det hoppas jag värmer extra mycket, säger Rolf Byberg, försäljningsdirektör på Swedish Match Industries i Tidaholm.

*) förutom dessa 23 projektbidrag kunde Stiftelsen Solstickan dela ut medel till ytterligare 49 projekt genom Stiftelsen Stora Kopparbergs Bergslags AB Fond för Solstickan, en stiftelse som Stiftelsen Solstickan också förvaltar. Lista över alla beviljade projektbidrag finns på Stiftelsen Solstickans webbsida, www.solstickan.se.

-Pressmeddelande från: Swedish Match

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *