Tolfte säsongen av Wild kids

Fredagen den 11/1 var det premiär för den tolfte säsongen av programmet Wild Kids premiär. Två lag, Björnarna och Lejonen, tävlar mot varandra.De bor i skogen och möts i olika  tävlingar. Det vinnande laget vinner en resa till Sydafrika.

Programmet spelades in under två veckor i augusti i Järvsös vildmark i Hälsingland för andra året i rad. Järvsö valdes ut som inspelningsplats för säsongen 2018 och 2019.

-”De storslagna vyerna, med sin spännande variation av berg och sjö, gjorde Järvsö till ett utmärkt val för oss. Det samlade utbudet av äventyr och aktiviteter passar också programmet perfekt. Utöver detta, förenklar närheten till Stockholm och bygdens moderna faciliteter, arbetet med produktionen. Vi har dessutom mötts av ett fantastiskt lokalt engagemang berättar Malin Hallberg , producent för Wild Kids i ett pressmeddelande.

Ny programledare för programmet är Carolina Klüft.Rickard Olsson som lett programmet lämnade SVT under 2018.Rickard Olsson tog över programledarrollen 2011 efter Ola Lindholm.

Barn från hela Sverige har ansökt om att få vara med.8000 barn sökte till årets säsong.Fyra skånska barn kom med i årets program , Filip Bozovic från Malmö , Alfons Luc Persson från Åkarp , Diesel Beck från Helsingborg´och Melav Abdalo från Båstad.

Nedan följer intervju med tre av de skånska deltagarna.

Varför ville du vara med i Wild Kids?

Alfons:

Har tittat på programmet sedan jag var liten och redan då bestämde jag mig för att jag skulle vara med! Har alltid tyckt det verkar så spännande med alla tävlingar, bo i vildmarken och att det är ett äventyr man alltid kommer minnas.

Filip:

Jag har tittat på programmet sedan jag var liten och har alltid önskat att vara med. Jag tyckte att det var intressant med alla olika tävlingar, äventyr och att få träffa nya vänner.

Diesel:

För att träffa nya kompisar, göra alla häftiga tävlingar och vara med om ett fantastiskt äventyr!

Hur gick uttagningen till?

Alfons:

Jag och 8000 barn till skickade in brev och berättade om oss själva. Därefter valdes 500 barn ut till intervju. Efter det var det slutcasting i Stockholm i två dagar med 42 barn. Sen var det en pirrig väntan innan Carolina Klüft ringde till mig och berättade att jag är en av deltagarna i Wild Kids 2019.

Filip:

Jag fyllde i en frågeformulär och skickade en ansökan till SVT. Dem hörde av sig och meddelande att jag kom med bland 500 andra barn ovh att dem Vill göra en intervju med mig i Göteborg. Jag åkte dit med min familj och blev intervjuad. Efter par veckor hörde SVT av sig igen och ville träffa mig i Stockholm tillsammans med 45 andra barn. Jag och min familj åkte till Värmdö och övernattade där. Där gjorde man några tester och ytterligare intervjuer med bland annat barnpsykologer. Jag sov med andra barn och föräldrarna kom och hämtade mig dagen därpå.

Diesel:

Först fick man skriva brev och skicka in. Det var över 9.000 barn som skickade tydligen. Sedan blev 500 barn uttagna till casting i Malmö. Till sist var vi 42 barn som fick åka på slutcasting i Stockholm. Där fick vi övernatta och göra lagövningar utan föräldrar sedan fick vi intervjuas och prova kläder. De testfilmade oss under intervjuerna.

Hur kändes det när du fick veta att du kom med?

Alfons:

Jag kan knappt beskriva det. Helt overkligt, en dröm som gått i uppfyllelse! Jag började gråta jättemycket av lycka.

Filip:

strax innan sommarlovet ringde Carolina Klüft för att berätta att jag blev utvald bland 7000 andra barn och att jag ska vara med i Wild kids. Jag blev överlycklig. En dröm gick i uppfyllelse. Jag grät av lycka.

Diesel:

Fjärilar i magen och jag trodde inte att det var sant. Jag ville bara skrika rätt ut och berätta för  hela världen!

Hur var det att vara uppe i skogarna i Hälsingland?

Alfons:

Det var jättefin natur och väldigt mycket skog. Inte alls som här hemma. Jag skulle gärna vilja åka tillbaka till Järvsö.

Filip:

Det var  helt fantastisk natur i Järvsö, vi var ute hela dagarna… jag och dem andra barnen kom väldigt bra överens och blev väldigt bra vänner.

Diesel:

Det var härligt att bo ute i skogen. Jag älskar läger.

Hur var det att vara borta från föräldrarna?

Alfons:

Det gick bra, ibland lite skönt. Jag kände att det här var mitt äventyr. Jag saknade familjen ibland men jag hade så fina vänner och vi kändes som en familj. Vi hade alltid varandra

Filip:

Det var inte så svårt att vara utan föräldrar då det fanns andra vuxna som tog hand om mig.

Diesel:

Jag är van vid att åka på läger så för mig var det inget konstigt. mest skönt.

Var upplevelsen som du hade föreställt dig?

Alfons:

Jag hade mina förväntningar innan jag åkte men allt var mycket bättre. Det bästa i mitt liv!

Filip:

Upplevelsen var ännu bättre än vad jag föreställt mig och jag hade gjort det igen.

Diesel:

Nej, det går inte att föreställa sig! Det är så mkt häftigare än jag trodde! Och med alla kompisar blev det så mycket bättre. Vi blev riktigt goda vänner. Vi var två lag men ett gäng! Vi håller kontakt dagligen.

Ny programledare för programmet är Carolina Klüft,hur var hon?

Alfons:

Hon är jättesnäll. Peppade oss väldigt mycket inför tävlingar och brydde sig verkligen om oss.

Filip:

Carolina var väldigt snäll, förstående och peppande. Hon stöttade båda lagen på bra sätt.

Diesel:

Hon var snäll och rolig att vara med.  Hon peppade oss alla på ett bra sätt. Hon är grym!

Fakta:

Namn: Alfons Luc Persson
Ålder:12
Familj:Bor med mamma,  lillebror Oliver 8år och lillasyster Nellie 6år i Åkarp. Pappa bor i Malmö
Intressen:Vara med kompisar, spela gitarr, innebandy och kolla på hockey


Namn: Filip Bozovic
Ålder:12.
Familj:Mamma Kristina Bozovic,Pappa Slavisa Bozovic och Syster Ella Bozovic.
Intressen:Spelar fotboll, tennis och piano.


Namn: Diesel Beck
Ålder: 11.
Familj: Mamma Mirella, pappa Christian, lillebror Jamie 8 år och lillebror Bentley 2 år
Intressen: Thaiboxning, DJ:a.

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *