Världsbidagen uppmärksammades på Haga

STOCKHOLM 20200519 Kronprinsessan Victoria tillsammans med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar tittade till kronprinsessparets bikupor på Haga slott tillsammans med biodlare Lotta Fabricius Kristiansen. Kronprinsessan är sedan 2002 hedersmedlem i Svenska biodlarens riksförbund. Bikuporna på Haga är en bröllopsgåva till kronprinsessparet från Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR). Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

Den 20 maj var det världsbidagen och runtom i världen uppmärksammades biets betydelse för planeten.Kronprinsessan Victoria tog med Estelle och Oscar för att se hur bina har det vid de kungliga bikuporna vid Haga. 

Bikuporna var en bröllopspresent till  Kronprinsessparet 2010 från Sveriges biodlares riksförbund.

Totalt finns det fyra stycken bikupor på Haga.Den första honungen skördas runt midsommar och en skörd kan ge 80–100 kg honung.

Honungen säljs i Slottsboden.Intäkterna från försäljningen går till Kronprinsessparets stiftelse som verkar för god hälsa och stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige.

Kronprinsessan är, sedan 2002, hedersmedlem i Svenska biodlares riksförbund.

Visa det här inlägget på Instagram

🐝🍯 I dag är det världsbidagen och runtom i världen uppmärksammas biets betydelse för planeten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Inför #worldbeeday tog Kronprinsessan med sig Prinsessan Estelle och Prins Oscar till bikuporna på Haga. Där fick de lära sig mer om bin och varför de är viktiga för vår biologiska mångfald. Människan är beroende av pollinerare, såsom bin och humlor, för att i slutändan kunna få mat på bordet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Bikuporna på Haga var en mycket uppskattad lysningsgåva till Kronprinsessparet från Sveriges biodlares riksförbund, @biodlarna, för 10 år sedan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Läs mer om bikuporna på kungahuset.se ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: Jonas Ekströmer/TT (bild 1) och Pelle T Nilsson/SPA (bild 2 och 3)

Ett inlägg delat av Kungahuset (@kungahuset)

Av:Nyheter7.se
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *