Bildextra:Landslagets fotbollsskola i Sjöbo

Lekar, övningar och matcher,tips, trix och en och annan fint. Under fyra dagar under vecka 26 har Sjöbo IF arrangerat Landslagets fotbollsskola på Sjöbo Idrottsplats.

Landslagets fotbollsskola i Sjöbo IF:s regi är en mångårig och populär tradition och brukar locka massor med barn. I år deltog 118 barn.Ledare på fotbollsskolan var äldre ungdomar från klubben.

Killarna Ludvig och Tino och tjejerna Matilda och Minea var fyra av deltagarna på årets fotbollsskola.

För killarna är det andra fotbollsskolan de deltar på , veckan innan midsommar var de med i Mff:s fotbollsskola.

-Där var lite mer träning och mer lek på slutet berättar killarna som vill bli proffs och har Malmö FF och Liverpool som favoritlag.

Hur tycker ni det är på fotbollsskolan?

-Bra och roligt berättar killarna.

-Ganska bra berättar Matilda.

-Jag har gått här vartannat år och det är den bästa fotbollsskolan man kan vara på berättar Minea.

-Vad har ni gjort under veckan?

Spelat fotboll och lekt lekar,haft fys och sprungit berättar killarna.

Leken Häge och att få vara med kompisar som man inte brukar vara med och att man lär sig väldigt mycket , bland annat dribbling och skott tyckte tjejerna var roligast med veckans fotbollsskola.

På fotbollsskolans andra dag fick man besök av f.d Sjöbo IF spelaren Mia Persson.Som liten deltog hon själv i Sjöbo IF:s fotbollsskola.Mia lämnade Sjöbo IF efter division 1-säsongen 2008 och flyttade till USA för studier och fotbollsspelande på collage.Sommaren 2013 återvände Mia för spel innan elitsatsningen i LB07.Under den allsvenska säsongen fick Mia chansen att spela utomlands  och hon flyttade till Tjeckien och spel i SK Slavia Praha ženy där hon fortsätter ett år till.Med laget fick hon debutera i Champions League som dock fick avbrytas pga coronapandemin.Laget hade inte förlorat en enda match och ledde och utsågs till tjeckiska mästare.

Precis som vanligt avslutades fotbollsskolan med ett rejält vattenkrig den sista dagen.En tradition då är att räddningstjänsten i Sjöbo kommer förbi med sin tankbil.

>>Bildextra

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *