Äntligen dags för match

Coronapandemin har slagit hårt mot svensk barn- och ungdomsidrott.Matcher har varit satta på paus men nu är kulan är i luften!-efter drygt ett halvårs uppehåll.

Den 28 april meddelade Folkhälsomyndigheten att idrottsföreningar får anordna matcher och tävlingar för barn och unga födda 2002 och senare. Högst en match eller tävlingsdag per lag och vecka tillåts.

Skälet till att Folkhälsomyndigheten ändrade reglerna var för att man ansåg att idrotts- och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan.

De har tränat,tränat och tränat.De har väntat och längtat och fredagen den 21 maj  var det äntligen dags för seriepremiär för Sjöbo IF F13-lag i Sydvästra B. I Seriepremiären mötte laget Dalby GIF.

-Vi har sett fram emot premiären väldigt mycket. Tjejerna är taggade att spela mot tjejer i sin egen ålder och inte behöva spela mot 07.or som dom gjorde förra säsongen när vi bara hade ett lag.Vi har fått lite nya tjejer vilket vi är jätteglada för och nu kan vi ställa två lag benen i år. (2008,2007)Under pandemin har vi kunnat hålla igång träningen ändå och givetvis följt restriktionerna som gällt med att träna i mindre grupper mm.Vi började utesäsongen tidigare än vanligt då man stängde färsinga och det hade tjejerna inget emot, dom var taggade på uteträning i vinter och vi har snittat ca 18 pers på träningarna. Under vintern har vi även fått förstärkning på ledarsidan av Patrik Asplund från LEV 06 då hans dotter valt att spela för Sjöbo IF.Just nu har vi även ett litet projekt i ledarstaben med hjälp av ingen mindre än ex landslagsspelaren Antonia Göransson som skall hjälpa till. Så vi ser fram emot en kul säsong berättar tränaren Jonas Lundin.

>>Fler bilder från matchen

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *