Bildextra:Finaldags i Lundaspelen handboll

I Lundaspelen får deltagarna tävla mot varandra från nio års ålder.Under turneringens tredje dag den 29 december var det slutspel och final i de två yngsta tävlingsklasserna  , 9 och 10 år.Nyheter7 besökte a och b-finalerna som spelades i Idrottshallen.

I a-finalen i den yngsta tävlingsklassen för flickor F9-klassen var det dubbelt Lugi i final.

Lugi 3 slog Lugi 1 med 9-8.I B-finalen i denna klass var det dubbelt IK Sävehof.Lag 1 besegrade lag 5 med 6-4.

Dubbelt Lugi var det även i F10-klassens b-final där till slut Lugi 3 stod som vinnare efter 12-10 mot Lugi 1.I a-finalen mötte skånska Kävlinge HK Danmarks största handbollsklubb , Ajax.De danska tjejerna vann finalen med 12-4.

I a-finalen i den yngsta tävlingsklassen för pojkar P9 möttes danska HUK Øresund och IK Sund från Helsingborg.Här blev det dansk seger med 12-7.B-finalen i denna klass var helskånsk,Veberöds HK mötte Ystads IF 2.Här blev det finalseger för Ystadskillarna med 9-7.

I a-finalen i P10-klassen besegrade danska FIF 1 IK Sävehof 5 med 18-13.I b-finalen möttes danska TMS Ringsted skånska Ystads IF 3.Med segersiffrorna 14-8 vann Ystadskillarna finalen.

Dagen efter på måndagen den 30 december var det final i de övriga klasserna.Nyheter7 var på plats även då och bevakade a-finalerna.

Skånska inslag var det i fem a-finaler under dagen.

I P11 besegrade danska FIF Håndbold Ystads IF med 16-14.

P12-finalen var helskånsk final mellan Kävlinge HK och Ystads IF 2.Ystadskillarna tog hem finalen med siffrorna 11-6.

H43 Lund stod på en planhalvan i F14-finalen.På den andra halvan stod DHK Slavoj Zirovnice.De sistnämnda vann finalen med 17-12.

F16-finalen var också helskånsk.Kristianstad HK mötte H43 Lund.Här blev det seger för Kristianstad tjejerna med 16–14.

Helskånsk final var det även i Lundaspelens sista final P19 där H43 Lund mötte HK Malmö.En final som var jämn.Vid full tid stod det 15-15 och finalen fick avgöras på Shoot-out.Efter fem straffar vardera var det fortfarande lika, då fick båda lagens favoriter, Elias Palm (HK Malmö) och Hugo Svensson (H43) turas om att skjuta. Efter att ha satt fyra straffar var bytte H43 målvakt och Simon Bondesson räddade HK Malmös straff.H43:s Hugo Svensson satte sin femte i rad och H43 Lund stod som segrare med siffrorna 23-22. 

>>Bildextra:

Live-published photos and videos via Shootitlive

-Text och foto:Thomas Persson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *