Cecilia sprang Göteborgsvarvet i Sjöbo

Världens största halvmaraton , Göteborgsvarvet 21 km skulle avgjorts lördagen den 16 maj men fick ställas in på grund av coronapandemin samt förbudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare i Sverige.

Istället för att ställa in helt ställde man om och lanserade Göteborgsvarvet Virtual Race,ett lopp som man kunde genomföra var som helst i världen i sin egen närmiljö.

Loppet genomfördes under helgen den 15-16 maj och då skulle man springa 21.1 km.Efter genomfört lopp skulle man registrera löpturen.Resultatet i det virtuella Göteborgsvarvet är även seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2021.

Tusentals löpare var anmälda till det digitala Göteborgsvarvet 

– Det är fantastiskt att så många fortsätter springa och vill tävla! Intresset för digitala lopp har fått en rejäl skjuts i år och är en viktig del i vår mix av lopp framöver. I det digitala Göteborgsvarvet står alla löpare i första startledet, säger Annika Knutsson, Race Director Göteborgsvarvet i ett pressmeddelande.

En av deltagarna som deltog i den virtuella upplagan av Göteborgsvarvet var Cecilia Fredriksson i Sjöbo

Hur var det att genomföra Göteborgsvarvet virtuellt hemma i Sjöbo?

-Vädret inte var optimalt , motvind och regn i omgångar.Det var andra året jag deltog i Göteborgsvarvet.Mitt mål förra året var att klara under 2 timmar vilket jag inte lyckades med då.När det blev inställt var det självklart för mig att köra det virtuellt istället för att få en bra tid till nästa år då jag tänkte springa igen.Har tidigare tävlat i simning men gått över till att tävla i Triathlon och tränar där nu för att så småningom klara en Halv Ironman.Har kört ca 5 stycken kortare Triathlontävlingar.För min del var det positivt att köra det virtuellt hemma.Jag kunde lägga en bana som jag visste jag kunde springa fort på, starta när jag ville och fokusera bara på mitt lopp. Jag slapp även både de tuffa broarna i Göteborg.Tråkigt var dock att missa stämningen och alla människor och den fest Göteborgsvarvet annars är. Hela helgen i Göteborg är en upplevelse som man missar här hemma i Sjöbo.Saknade även Banan, choklad och kaffe i målgången och alla andra vätskestationer längs vägen.Så ett bra snabbt lopp blev det men inte riktigt samma upplevelse.Jag ser fram emot att springa varvet på riktigt nästa år!

Cecilias tid blev 1.57.07 med ett snitt på 5.35/km vilket var ett personbästa sen föregående år med hela 8 minuter.

-Av:nyheter7.se
-Foto:Privat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *