Fotbollscup i Harlösa och Veberöd

Efter två års uppehåll pga pandemin är fotbollscuperna i Harlösa och Veberöd tillbaka igen i år.

Under tre helger spelas det fotboll i Harlösahallen i Harlösa när Harlösa IF arrangerar den 13:e upplagan av Harlösaspelen. I årets upplaga deltar 122 lag i 12 olika klasser , 9 pojkklasser varav 3 är tävlingsklasser , en flickklass samt dam och herrklass.Det återstår en helg i denna cup , 27-29 januari.

Nyheter7 tittade förbi cupen söndagen den 22 januari på cupens enda flickklass , Flickor födda 2011 som var serielöst.
Det skulle varit fler flickklasser med men de fick strykas pga av för få anmälda lag. 

Klassen bestod av två grupper med fem lag i varje,två av lagen som deltog i klassen var arrangörsklubben Harlösa IF samt Sjöbo IF . Sjöbo IF hade två lag med i klassen,lag vit och blå Harlösa IF  tjejerna mötte Sjöbo IF lag vit i klassens sista match.Efter matchen blev det prisutdelning och alla lagen fick medaljer.

I entréhallen fanns en kiosk som hade något för alla , bland annat en populär kycklingsallad.

Efter besöket i Harlösa gick färden vidare några kilometer söderut till Veberöd där nästa cup spelades.Lördagen den 21 januari började den 45:e upplagan av  Veberöds AIF:s cup Romelecupen i Veberöd som avgörs under fyra helger med stor finaldag söndagen den 12 februari för åldersklasserna F13 , P13 , F14 , P14 och P15/16.

I årets upplaga deltar 212 lag i 15 olika klasser , 9 pojkklasser och 6 flickklasser. 

-Väldigt trevlig att cupen är igång efter två års uppehåll och alla är taggade.Vi har haft ett stort tryck på anmälningar , mycket fler än vanligt,35 lag vi har fått säga nej till och som står på väntelistan berättar Jessica , en av tre ansvariga för cupen

-Första helgen har varit välbesökt och många på läktaren.Det finns en populär servering där många handlar.Vi har 71 funktionärer som hjälper till plus alla föräldrar i våra ungdomslag som står i servering och kiosk.En av årets nyheter är den yngsta klassen pojkar 7 som spelar med sarg , spel 3 mot 3 berättar Jessica.

Klassen pojkar 7 spelades under söndagens förmiddag och eftermiddag. Klassen bestod av 16 lag och fyra grupper med fyra lag i varje. Vid nyheter7:s besök på söndagseftermiddagen spelades grupp c och d.Efter avslutat spel blev det prisutdelning med inramning av musik och discoljus och lagen fick tåga in i en nersläckt hall.Se mer i klippet nedan.

(Klicka på bilderna nedan)

Veberöds AIF P7.

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *