Gothia Cup: Le Gargasson historisk målskytt i Alingsås

I går blev Frankrike världsmästare i fotboll – i dag blev fransmannen Thibault Le Gargasson historisk som den första målskytten någonsin i Gothia Cup i Alingsås. 

För första gången i Gothia Cups historia spelas matcher i Alingsås och solen välkomnade verkligen alla till staden under måndagsmorgonen. Klockan 8.00 var det avspark på fem olika planer i staden,

På Mjörnvallen, idylliskt placerad bredvid sjön Mjörn, startade tre matcher samtidigt och efter bara två minuter kunde det första laget göra jubla.

Franska laget A.S.F. Le Perreux i Boys 15-klassen, från utkanten av Paris, gjorde det första målet någonsin i Gothia Cup i Alingsås och kanske det första målet i hela årets turnering. Målskytt var Thibault Le Gargasson.

– Jag blev jätteglad eftersom jag inte gör mål så ofta, säger mittfältaren.

A.S.F. Le Perreux besegrade Arboga Södra IF med 3–1 efter att Paul Sauvaget och Ilies Bellik gjorde de två andra målen.

Det kommer verkligen att vara dagar att minnas för honom och hans lagkamrater. I går såg de VM-finalen tillsammans och firade med att bada i sjön och de hoppas få fira fler segrar senare i veckan.

– Det är häftigt att vara här, vi har sett fram emot att spela Gothia Cup. Men att vinna den här turneringen kommer att bli svårt, det finns så många bra lag här. Och vi är inte PSG.

På en av de andra planerna på Mjörnvallen spelade svenska Bollebygds IF mot tyska St Pauli från Hamburg.

Tindra Carlsson startade som avbytare men hade bara varit på planen i en minut när hon gjorde matchens första mål. Hon gjorde även 2–0 och hennes lag vann till slut med 5–2.

– Det är första gången vi spelar Gothia Cup och det var verkligen kul att spela. Vi visste ingenting om våra motståndare och jag tror inte de visste något om oss heller. Vi kämpade rejält och höll oss till vårt spel och det var härligt att starta turneringen med en seger, säger hon.

Anders Hurtig är ordförande i Alingsås IF, en av sex värdklubbar i Alingsås.

– Vi har arbetat med det här i över två år och det är härligt att äntligen se att matcherna är igång. Vi har haft ett jättefint samarbete med de andra fem klubbarna – Gerdskens BK, Alingsås FC, Alingsås KIK, Sörhaga/Alingsås HK och Sollebrunn/Stora Mellby – liksom med kommunen och förstås med Gothia Cup-organisationen i Göteborg, säger Hurtig.

Totalt kommer runt 2 600 ungdomar att spela i Alingsås och runt 20 000 besökare väntas.

– Hela staden har sett fram emot det här och vädret är fantastiskt, så det här kommer att bli en härlig vecka för alla inblandade, säger han.

-Pressmeddelande från Gothia Cup.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *