Gothia cup och Partille cup ställs in 2020

Först kom beskedet att Gothia cup ställs in. Sen kom beskedet att även Partille cup ställs in i sommar.Under tisdagen 21 april kom beskedet att jätteturneringarna fotbollscupen Gothia cup och handbollscupen Partille cup i Göteborg ställs in i sommar till följd av coronaviruset.

I Partille cup skulle omkring 1200 lag från 50 länder delta. Turneringen skulle genomförts 29 juni – 4 juli.

– Vi har gjort en samlad bedömning av läget som påverkas av den pågående pandemin. Vi och våra deltagande lag har haft en stark önskan om att genomföra turneringen, även i ett mindre format än vanligt. Samtidigt har vi varit tydliga med att hälsa och säkerhet alltid är vår högsta prioritet. Med den information vi får om läget ser vi inte att läget kan garanteras vara tillräckligt förändrat i början av juli för att turneringen ska kunna genomföras, säger Fredrik Andersson, Generalsekreterare Partille Cup i ett pressmeddelande.

– Det är mycket tråkigt att Partille Cup inte kan äga rum som planerat. Vi vet att tusentals ungdomar ser fram emot evenemanget varje år. Vi är världens största handbollsturnering och en mycket uppskattad mötesplats för unga människor från hela världen. Den typen av möten och upplevelser som vi möjliggör är viktiga för unga, och vi förstår den besvikelse som många känner nu när evenemanget ställs in. Partille Cup kommer tillbaks, och vi ser verkligen fram emot att kunna bjuda in världen till Göteborg igen. 

Gothia cup skulle avgjorts mellan 12 och 18 juli.Över 400 lag från 13 länder hade anmält sig till årets turnering.

-”Det här är de svåraste orden jag någonsin formulerat: Det blir inget Gothia Cup i år.Inga färgsprakande klädda, leende ungdomar på Göteborgs gator. Inga kolsyrebubblande hjärtan över glädjen de delar. Ingen full fart framåt-fotboll, så som bara ungdomar kan spela vår älskade sport.I 45 år i rad har den tagit över Göteborg en vecka i juli och det är med stor sorg jag konstaterar att vi inte kommer att få uppleva det i sommar.Samtidigt är det ett av de enklaste besluten jag har varit med om att fatta. Vi känner en stor respekt för den pågående pandemin och hur den drabbar oss alla, världen över. Just nu måste allt fokus ligga på att begränsa smittspridningen och att skydda våra riskgrupper säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson i ett pressmeddelande.

Göteborg 2019 07 17 Gothia Cup 2019 Invigningen Foto Tommy Holl

-Av:Nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *