Lundaspelen är igång

Den klassiska handbollsturneringen är igång.Världens största inomhusturnering i handboll för ungdomar-Lundaspelen i handboll.Julen är över och Lund har invaderats av matchsugna handbollsspelare.

Under annandag jul kvällen den 26 december invigdes den 42:a upplagan av Lundaspelen i handboll i Sparbanken Skåne Arena i Lund.Dagen efter fredagen den 27 december drog gruppspelet igång i  olika sporthallar , både i och utanför Lund och i angränsande kommuner.

Först spelas handboll mellan jul och nyår , därefter är det dags för Lundaspelen i basket mellan nyår och trettonhelgen.Lundaspelen i handboll arrangeras av Lugi Handboll. 

I årets upplaga av Lundaspelen i handboll deltar 711 lag från 14 länder.Längst ifrån kommer två lag från NMCE i Indien som deltar i klasserna B13 och G13 och tre lag från Hong Kong i China som deltar i klasserna G13,B13 och B16.

Nyheter7 gjorde under den första speldagen ett besök i Svalebohallen i Veberöd och kollade in Veberöds HK i klasserna i G11,grupp 6: KFUM Lundagård-Veberöds HK och B12,grupp 5:Veberöd-Lugi 3.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *