Sport

nyheter7.se bevakar Lundaspelen Handboll

december 28, 2016

Lund har invaderats av matchsugna handbollsspelare.På tisdagen den 27 december drog den 39:e upplagan av världens största inomhusturnering i handboll Lundaspelen i handboll igång.

Årets Lundaspel är större än någonsin tidigare. Totalt är 680 lag från 15 nationer med i turneringen som arrangeras av Lundaklubben Lugi HF.Totalt ska 1935 matcher spelas på fyra dagar.Matcherna spelas i ett 30-tal hallar  i både Lund och angränsande kommuner.Fredagen den 30/12 är det stor finaldag.

nyheter7.se bevakar turneringen under veckan.

27december_3

nyheter7.se besökte under tisdagen Veberödshallen i Veberöd där grupperna 1,2 och 3 i G12 spelades.Kävlinge HK var ett av lagen som deltog.I de tv inleddande gruppspelsmatcherna som spelades under tisdagseftermiddagen mötte man två danska lag , Ajax København och VSH 2002 2.Resultatet blev en förlust och en oavgjord.Under tisdagseftermiddagen spelade även Veberödsklubben Veberöds HK.Även Veberödstjejerna mötte två danska lag i de två första gruppspelsmatcherna , Helsingör Håndbold 1 och FIF 2.Resultatet blev en förlust och en vinst.

>> Bilder från Veberödshallen

dsc_7366

Under onsdagen följde nyheter7.se IK Sävehofs G11 lag 1 i grupp 3.nyheter7 mötte upp tjejerna i Killebäckshallen i Södra Sandby där de spelade sina tre sista matcher i gruppspelet under onsdagsförmiddagen mot danska FIF , H43 Lund 2 och OV Helsingborg 2.I alla tre matcherna slutade det tyvärr med förslust för IK Sävehofs tjejer som kämpade på bra.Totalt slutade laget på en sjätte och sista plats i gruppen som vanns av danska FIF.IK Sävehofs tjejer får under torsdagen 29/12 spela kvartsfinal i C-slutspelet mot Malmölaget Dalhems IK.

IK Sävehofs G11 har totalt ett 50-tal tjejer uppdelat på fyra lag med i Lundaspelen.I en paus berättar tjejerna att de är med i turneringen för tredje året.Fem av tjejerna har syskon som spelar i något av Sävehofs andra lag som deltar i turneringen.Totalt har föreningen 49 lag med i årets Lundaspel .Sävehof och Lugi har utbyte,Lugi åker med sina lag till Partille Cup under sommaren och Sävehof åker med sina lag till Lundaspelen.

Alla föreningens lag bor under veckan på Polhemsskolan.nyheter7 fick under onsdagseftermiddagen följa med in och se hur det var på skolan.

dsc_7369

>> Fler bilder med IK Sävehof

Deltagande länder:

  1. Sverige: 397 lag
  2. Danmark: 138 lag
  3. Tyskland: 104 lag
  4. Nederländerna: 10 lag
  5. Norge: 5 lag
  6. Tjeckien: 4 lag

Övriga 13 lag är fördelade på nationerna Hongkong, Finland, Litauen, Israel, Italien, Belgien och Kroatien.

-Av: nyheter7.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.