Knasigaste trädet utsett

Knasigaste trädet utsett

21 oktober 2023 0 av admin

För tredje året i rad har Skogssällskapet utsett årets knasigaste träd.Inför sommaren uppmanade Stiftelsen Skogssällskapet allmänheten att gå ut i skogen och spana efter knasiga träd, och lägga upp bilder i sociala medier under hashtaggen #knasigaträd.

En vinnare i i 19 av Sveriges 25 landskap har nu utsetts. Norrbotten, Härjedalen, Gästrikland, Närke, Bohuslän och Blekinge saknade bidrag i tävlingen.

– Bland årets knasigaste träd finns både de riktiga överlevarna, som mot alla odds hittar nya sätt att leva vidare, och många roliga formationer som kan få skogens besökare att le under sin skogspromenad, säger Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet i ett pressmeddelande.

– En ansvarsfull skogsskötsel innebär att se och ta tillvara olika värden i skogen. De knasiga träden är roliga påminnelser om att skogen också har viktiga upplevelsevärden för oss människor. Dessutom får dessa träd ofta höga naturvärden, eftersom de får stå kvar i skogen och bli riktigt gamla, säger Karin Fällman Lillqvist.

Skånes knasigaste träd fottades av My Berggren och det finns vid badplatsen vid Vombsjön i Sjöbo Kommun.

-Text: Thomas Persson/nyheter7
-Foto: Pressbild/My Berggren