Bildextra: Kosläpp i Skurup drog storpublik

Bildextra: Kosläpp i Skurup drog storpublik

24 april 2024 0 av nyheter7

Det är något speciellt med kosläpp ändå. Att besöka kosläpp är en tradition för många. Under lördagen 20 april tog sig tusentals besökare till Skurup när det var dags för Nils Holgersson-gymnasiets kosläpp. 

90 ystra kor skuttade ut i gröngräset.Från november har korna stått inne i Nils Holgerssongymnasiets stall,på lördagen släpptes de ut på grönbete och deras glädje över att äntligen få komma ut på grönbete gick inte att ta miste på.

Sedan några år tillbaka släpps korna ut i två omgångar. Så var det även i år, ett släpp klockan 11 och ett släpp klockan 14.

Nyheter7 var på plats under dagens andra släpp.

Förutom kosläppet fanns det även andra aktiviteter på området som , hoppborgar , provsitta maskiner , traktoråkning , ponnyridning , titta på olika djur bland annat. På plats fanns också Skurups Kommun , räddningstjänsten , Skånemejerier bland annat.Det var även öppet hus på skolan.

>>Bilder från kosläppet:

>>Filmklipp från Kosläppet:

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7