Fotbollsfest under Kristi himmelsfärdshelgen

Fotbollsfest under Kristi himmelsfärdshelgen

14 maj 2024 0 av nyheter7

Under Kristi Himmelsfärdshelgen 9-12 maj arrangerades många cuper. Det är en stor cuphelg.Nyheter7 besökte cup i Höllviken och Staffanstorp.

Cup 1:
I Höllviken arrangerade BK Höllviken Halör cup – Nordens största fotbollsturnering för tioåriga pojkar och flickor under tre dagar , 9-11 maj. I 2024-års upplaga deltog 160 lag varav 32 var flicklag.Två av deltagande lagen kom från Danmark.I Halör cup finns inga förlorare,alla är vinnare och får medalj.Nyheter7 besökte cupen fredagen den 10 maj och träffade bland annat Skurups AIF och Djurgårdens IF.

Skurups AIF ställde upp med ett lag i cupen , i P10-klassen.Efter lagets sista match på fredagseftermiddagen fick Nyheter7 en intervju med en av lagets tränare:

-Vi har haft det här laget i fem år och detta är första gången vi är ute på riktig cup och vi har spelat 6 matcher och vunnit 4 och förlorat två och spelar två matcher till på lördag.Det är ett härligt äventyr. Vi spelar 7-manna annars i två olika serier,en serie i Malmö och en serie på Österlen. Vi har många barn , vi är sammanlagt ca 40-45 i truppen och brukar vara 35-37 på träning så det är bra träningsnärvaro.Väldigt kul lag berättar tränaren Håkan Öhdal som coachar laget tillsammans med Joakim Zäll samt Jonas och Rickard.

Djurgårdens IF ställde upp med två lag i cupen , ett i F10-klassen och ett i P10-klassen.

Nyheter7 träffade tränaren för för Djurgårdens IF F10-lag , Samuel efter dagens sista match.

Hur är det att vara med på cup i Höllviken?

-Det är fantastiskt.Vi har fått jättebra bemöttande av boendepersonalen där vi bor på skolan,nära och smidigt och bra , god mat , väldigt fint här på anläggningen också så vi är väldigt nöjda. De yngsta lagen i Djurgården är alltid här i Höllviken. Dagen har varit bra. Lite svårt med naturgrässpel men annars har vi haft en väldigt bra dag.Tjejerna har haft väldigt roligt och vi ledare är glada när tjejerna mår bra. 

Nyheter7 fick även en liten intervju med en av tjejerna i laget som heter Leila:

Hur är det att spela cup här med laget?

-Det är väldigt kul.Man får vara med laget och det är kul att spela fotboll.

Hur är det att vara borta och ligga över på cup?

-Det är också jättekul och man får vara med laget och åka till andra ställen man inte varit.

>>Bilder från cupen.Klicka på bilden nedan:

Cup 2:
I Staffanstorp arrangerade Staffanstorps United Tjejcupen 9-12 maj.

Cupen startades 1987 och har sedan dess växt och är en av sydsveriges större fotbollsturneringar för flickor.Alla klasser spelar klart gruppspel och slutspel samma dag. I årets upplaga deltog 109 fotbollslag – varav 4 lag från Danmark.På cupens spelschema stod sju klasser.I de tre yngsta (F9, F10, F11 och F12) spelades det utan resultatredovisning.Efter dagens sista match fick alla lagen medaljer.I de tre äldsta klasserna (F13, F14, F15/16) var det tävling och slutspel som gällde och där lagen gick till a-slutspel och b-slutspel (F13,15/16).Där segrade följande lag:

F13: A-final: Sorgenfri FF / B-final: IFK Klagshamn Blå.

F14: A-final: Ängelholms FF:Lag1 / B-final: Gif Nike Blå.

F15/16: A-final: Ängelholms FF.

Nyheter7 besökte cupen den tredje cupdagen när klasserna F13 och F11 spelades. 

Nyheter7 följde Sjöbo IF och Veberöds AIF i F13-klassen.Klassen bestod av 4 grupper.Sjöbo fanns i grupp 3 och Veberöds AIF i grupp 4. Sjöbo gick till B-slutspel efter en vinst och två förluster i gruppspelet.I B-kvartsfinalen blev det vinst med 2-1 mot Vellinge. I semifinalen fick laget möta Bk Höllviken vilka man också besegrade med 4-0 och var därmen klara för B-final där man fick möta IFK Klagshamn:Blå . I finalen blev det förslust och Sjöbotjejerna blev 2:a. 

Veberöds AIF vann alla fyra matcherna i gruppspelet och slutade etta i gruppen med 12 poäng och var därmed klara för A-slutspel.I kvartfinalen fick man möta Kulladals FF:vit.Med segersiffrona 2-1 vann Veberöd kvartfinalen och var vidare till semifinal där man fick möta det danska laget BK Union. Semifinalen slutade oavgjord och fick avgöras på straffar där det danska laget vann och gick till final. I A-finalen fick det danska laget möta Malmölaget Sorgenfri FF som vann finalen med 3-o.

Nyheter7 träffade även på två lag i F11-klassen efter att de fått sina medaljer , FC Staffanstorp och Eskilsminne IF. 

>>Fler bilder från cupen.Klicka pp bilden nedan:

Cup 3:
Linero IF:1 och FC Rosengård 1917:Vit .Där har ni vinnarna i tävlingsklasserna P13 och P14 i den 38:e upplagan av BIF-cupen i Bjärred. Cupen arrangeras av Bjärreds IF och spelades på Borgeby IP 9-12 maj. Cupen är en av sydsveriges äldsta och största fotbollsturneringar för pojkar och består av sju klasser. Förutom dessa två tävlingsklasser var det även  , P8 , P9 , P10 , P11 och P12. I årets upplaga deltog 194 lag. 

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7