Bildextra:Barnens stora löpfest kom till Sjöbo

Bildextra:Barnens stora löpfest kom till Sjöbo

29 maj 2024 0 av nyheter7

22:a upplagan av Sveriges största barnlopp. På tisdagskvällen 28 maj genomfördes Kalvinknatet i Sjöbo på Sjöbo Idrottsplats. Inne på idrottsplatsen vimlade det av barn i orangea Kalvinknatettröjor med nummerlapp och föräldrar och andra nära och kära som hejade på vid sidan.

Den första starten gick 17:15, den sista klockan 19:45.

Över 372 000 barn i Sverige har deltagit sedan starten.Målsättningen är att främja hälsa och rörelse bland barn och unga.

-Vi på Skånemejerier vill främja en hälsosam livsstil från start. Det är extra viktigt för barn att röra på sig då deras kroppar växer och behöver bli starka, men också då vi vet att de vanor vi får med oss som små barn påverkar vilka vanor vi har som vuxna. Kalvinknatet är en familjefest där alla barn går hem som vinnare, och där vår framtida generation i tidig ålder skapar en positiv koppling till fysisk aktivitet”, säger Anette Gregow, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Skånemejerier i ett pressmeddelande.

Huvudarrangörer för loppet är Skånemejerier och Malmö Allmänna Idrottsförening i samarbete med lokala friidrottsklubbar på 20 platser i Skåne, Småland och Halland.I Sjöbo var det FK Athlet.

-Kalvinknatet betyder oerhört mycket för oss som förening. Dels för att intäkterna från loppen bidrar till att vi kan driva en förening som är öppen för alla med låga avgifter för barn och unga. Men framförallt för att det är ett roligt och inkluderande sätt att väcka barns intresse för rörelse. Många av våra mest framgångsrika friidrottare tog faktiskt steget in i idrottsvärlden tack vare Kalvinknatet. Loppet betyder också väldigt mycket för de lokala klubbar som tillsammans med oss arrangerar loppen och vi är väldigt glada över att vi tillsammans med dem kan aktivera så många barn”, säger Fredrik Montgomery, pressanvarig på MAI i ett pressmeddelande.

En bit in på kvällen kunde arrangörerna meddela att 990 barn hade anmält sig och var med och sprang Kalvinknatet i Sjöbo vilket var nytt rekord. 

Loppet är öppet för barn födda mellan 2013 och 2021. Under kvällen avgjordes åtta olika klasser.De största grupperna var de som var födda 2020-2021 och 2017 där det var två startgrupper.

I Kalvinknatet finns det inga förlorare, bara vinnare. Efter målgång fick alla deltagare medalj och chokladmjölk bland annat.

>> Bilder från Kalvinknat,klicka på bilden nedan:

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7