Tareq Taylor blir Tallriq Trailer

Tareq Taylor blir Tallriq Trailer

11 oktober 2023 0 av admin

Tareq Taylor har varit julvärd i svt och vunnit Kockarnas kamp bland annat. Nu blir han även seriefigur. I det nya numret av Kalle Anka som finns i butiker sedan den 10 oktober dyker han upp under namnet Tallriq Trailer.

– Jag har sett och upplevt mycket, men att bli förevigad i en Kalle Anka-serie och dela min matpassion med läsarna är verkligen något extra. Det är en ära och oerhört roligt, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

– Vi är jätteglada över Tareqs gästspel. Tareq är precis som Kalle Anka väldigt godhjärtad och en passionerad matlagare. Men där stannar – tack och lov för de matglada Ankeborgsborna – likheterna, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o i ett pressmeddelande.
Serien är skriven av Jakko Seppälä och tecknad av Fernando Güell. Den svenska texten och de fyndiga namnen står som vanligt tidningens mångårige översättare Stefan Diös för.

I år är det 75 år sedan den allra första utgåvan av Kalle Anka & C:o kom ut i Sverige, nr 1 948. Läs mer om jubileet här.

-Av: Nyheter7.se
-Foto: Egmont.