Lundaspelen 2023 är igång

Lundaspelen 2023 är igång

27 december 2023 0 av nyheter7

Den 44:e upplagan av världens största ungdomsturnering i handboll-Lundaspelen har startat och mellandagarna mellan jul och nyår fylls nu Lund av tusentals handbollsspelare.Turneringen drog igång under onsdagen 27 december och avslutat med finaler lördagen den 30 december. Totalt kommer det att spelas 2385 matcher.

Lundaspelen lockar som vanligt lag från världens olika hörn och är i år rekordstort med 774 lag från 167 olika föreningar i 22 olika åldersklasser.Det tidigare rekordet var 2019 med 712 deltagande lag.

För några av deltagarna var det första året de fick delta Lundaspelen ,åtta-årsklasserna som infördes 2013. Dessa spelar minihandboll i Staffanshallen i Staffanstorp. Flickorna spelar den första speldagen och pojkarna den andra speldagen av turneringen.

Nyheter7 besökte tjejernas minihandboll och kollade in de sista matcherna på spelshemat mellan 12 och 13.I klassen deltog 18 lag , bland annat Ystads IF , Lödde Vikings och Staffanstorps HK. Efter avslutat spel blev det medaljutdelning.

Efter Staffanstorps HK sista match fick nyheter7 en liten intervju med en av spelarna i laget , Smilla som hade en medalj runt halsen:

-Jag har rätt så många medaljer hemma,jag håller inte bara på med handboll säger Smilla.

Hur har det varit att spela Lundaspelen?
-Det har varit roligt.

Vad har varit roligast?

-Typ allt. Allt har varit jätteroligt.

Vad har du haft för förväntningar?

-Egentligen har jag inte haft några förväntningar. 

Laddat upp på något speciellt sätt?

-Nej.

Småsyskonen delar ut medaljer till spelarna i Ystads IF lag 1.

Ystads IF lag 1.

Staffanstorps HK lag 1.

Text och foto: Thomas Persson/nyheter7